Първите руски военни части влязоха в Киев, съобщи украинското министерство

...
Първите руски военни части влязоха в Киев, съобщи украинското министерство
Коментари Харесай

Руснаците влязоха в Киев. Улични боеве

Първите съветски военни елементи влязоха в Киев, заяви украинското министерство на защитата, представено от ДПА.

Руски " диверсанти " работят в квартала " Оболон " в северната част на столицата, разгласи министерството във Facebook. Информацията не може да бъде доказана от самостоятелни източници, показва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Министерството прикани жителите на столицата да приготвят запалителни бомби, с цел да пазят града, и да оповестяват, в случай че видят съветски военни елементи.

Украинският президент Володимир Зеленски беседва през днешния ден по телефона с полския си сътрудник Анджей Дуда, с цел да изиска военна помощ от източноевропейските страни членки на НАТО и поддръжка в устрема да се докара Русия на масата за договаряния, написа самият украински водач в Туитър, представен от Ройтерс.

" Нуждаем се от антивоенна коалиция ", написа Зеленски.

Изстрели се чуват покрай региона с държавните здания в украинската столица, украинските военни споделят, че съветски " шпиони " и " диверсанти " са видяни на към 5 км от Киев, заяви АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Жители на украинската столица разгласиха видеа с съветски бойци, които са в предградията. Украинската войска прикани жителите на квартал " Оболон " да оказват опозиция на съветските елементи, като вършат коктейли " Молотов ".

Оболонь
— Алчевськ (@AlchevskUA)

Местните управляващи предизвестиха популацията за въздушни удари с ракети и от изтребители, идещи от Беларус. В небето над града се виждаха гърмежи, които по-късно украинската войска изясни с обстоятелството, че е прихванала и обезвредила няколко съветски ракети.

Украинското държавно управление чака въздушните удари по столицата да продължат, до момента в който Русия реализира цялостно предимство по небе и това да разреши военни елементи да настъпят в центъра по суша.

Русия възнамерява да анексира Киев и по-късно да раздели Украйна на две - Източна и Западна, съгласно западни разследващи източници, представени от телевизия " Франс 24 ".

Украинските войски оповестиха, че се бият с съветски бронирани елементи тази заран на две места - Димер и Иванков, надлежно на 45 и 80 км северозападно от столицата Киев, съобщи Франс прес.

" Въздушно-десантните войски на въоръжените сили на Украйна водят боеве към обитаемоте места Димер и Иванков, където са пристигнали огромен брой противников танкове ", заяви армията на страницата си във Facebook.

Украинските сили оповестяват, че са спрели настъплението на " превъзхождащите противников сили " на река Тетерив, съобщи ДПА. Мостът през реката е опустошен, се добавя в известието. Руските сили са направили въздушни удари против редица украински градове.

Репортер на ДПА заяви, че в Киев още веднъж е отекнал писък на сирени. Градските управляващи приканиха всички жители да потърсят сигурни убежища. Много хора се крият в метрото на столицата - град с 2,8 милиона поданици.

Според известия на медиите съветските сили са атакували летище в западния град Ровно. Съобщава се за сражения и в Суми на североизток, покрай границата с Русия. Тези известия не могат да бъдат доказани от самостоятелен източник, отбелязва ДПА.

Украинската столица Киев разгласи въздушна паника след съветски ракетни удари рано тази заран, съобщи Ройтерс, като се базира на украинската телевизия. Общинските управляващи приканиха хората да отидат в най-близките убежища.

По-рано сътрудник на Франс прес съобщи, че две мощни детонации са отекнали тази заран в центъра на Киев. Във Facebook украинската войска съобщи, че ракети са били изстреляни по Киев, като две от тях са били унищожени във въздуха от украинските сили. Армията разгласява любителски видеозапис, на който се вижда по какъв начин жилищна постройка гори. Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че трима души са били ранени при рухването на парчета от ракети в жилищен квартал в югоизточната част на столицата.

Украинският заместник-министър на защитата Хана Маляр предизвести, че по-късно през днешния ден съветските сили може да навлязат в региони в непосредствена непосредственост до Киев. Тя сподели, че елементи на украинската войска бранят позиции на четири фронта макар численото предимство на съперника, показва Ройтерс.

Съветникът в украинското министерство на вътрешните работи Антон Герашченко сподели, че Украйна чака по-късно през днешния ден съветска танкова офанзива против столицата. Той добави, че бранителите на Киев са подготвени да бранят града с противотанкови ракети, доставени от задграничните съдружници на страната.

Украинският международен първенец по бокс Владимир Кличко и брат му Виталий, кметът на Киев, обявиха, че ще се бият с оръжие, с цел да защитят страната си. Кметът добави, че е в непрекъсната връзка с полицията и армията, с цел да подсигури сериозната инфраструктура на града - газапроводи, водопроводи и електропреносната мрежа.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР