Първите признаци за паника сред руснаците във връзка с наложените

...
Първите признаци за паника сред руснаците във връзка с наложените
Коментари Харесай

Първи признаци за паника в Русия след наложените санкции

Първите признаци за суматоха измежду руснаците по отношение на наложените наказания поради войната в Украйна към този момент са факт.

Една от най-големите вериги хипермаркети " Ашан " стартира да лимитира покупката на някои артикули от първа нужда като брашно и захар поради извънредно огромното търсене, заяви РБК.

" Доставката от склада и излагането по щандовете след няколко крупни покупки може да отнеме време, през което част от клиентите ни ще останат без тези артикули ", изясняват от " Ашан ". Но акцентират, че няма недостиг на артикули.

От 1 март комерсиалните вериги " Магнит ", " Ашан ", " Атак " и " О`Кей " оповестиха, че ще лимитират надценките на някои артикули на 5%. Ограничението визира млечните и хлебните артикули, захар и " зеленчуци, употребявани за борш ".

Ситуацията се усложнява от обстоятелството, че доста западни производители на артикули преустановиха работата си в Русия поради нашествието в Украйна. Последните бяха Coca Cola, Heineken и Danon. До през вчерашния ден Coca Cola твърдеше, че ще остане в Русия " поради уговорките си към клиенти и локални сътрудници ". След като в целия свят стартира протест на напитките й обаче компанията екстрено преразгледа позицията си. Изтеглянето на някои марки провокира нервност измежду руснаците - в последния ден от работата на " Икеа " магазините й бяха щурмувани от стотици жители.

Нещата ще станат още по-сериозни, откакто от ден на ден банкомати демонстрират " привършване на наличност ", а доста банки към този момент лимитират тегленията на пари.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР