Първите подразделения на армията на Съединените щати започнаха да се

...
Първите подразделения на армията на Съединените щати започнаха да се
Коментари Харесай

Доналд Тръмп започна разполагането на военни по границата с Мексико

Първите подразделения на армията на Съединените щати започнаха да се разполагат по границата сред Съединените щати, с цел да я охраняват от напора на мигранти от Латинска Америка.

Темата стана и лайтмотив в предизборната акция на президента Тръмп.

Мярката е против 6-7 хиляди претенденти за по-добър живот от Централна Америка, които вървят пешком през Мексико към Съединените щати.
Доналд Тръмп праща 15 000 военни против керваните с мигранти Организации и цивилен сдружения упрекнаха президента, че политизира армията, седмица преди междинните избори
Конвоят е към момента на към 1600 километра от границата. Тръмп заплаши, че може да изпрати против мигрантите два пъти повече бойци от Националната армия, които да не ги позволен да влязат на американска територия.

„ Има много груби хора в този кортеж. Те не са ангели, по никакъв начин не са ангели. Но ние сме по-силни от всяка мощ, изправена против нас, и за жалост би трябвало да бъде такива”, съобщи президентът.

Така нареченият кортеж потегли преди три седмици от Хондурас, Салвадор и Гватемала. Мигрантите желаят да се спасят от мизерията, уличното принуждение и политическите репресии в техните страни, като се открият в Мексико или в Съединените щати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР