Първите подобни опити за измами са регистрирани у нас в

...
Първите подобни опити за измами са регистрирани у нас в
Коментари Харесай

Телефонна измама - мними банкери теглят пари от сметките през приложение

Първите сходни опити за измами са регистрирани у нас в средата на предходната година
За нови опити за измами по телефона предизвестяват от Националната полиция. Става въпрос за случаи, при които измамници се показват за банкови чиновници и карат хората да конфигурират на телефоните си приложения за далечен достъп. По този метод нарушителите могат да влязат в приложенията за онлайн банкиране и да източат сметките на излъгания.

Първите сходни опити за измами са регистрирани у нас в средата на предходната година. Криминалисти от Главна дирекция " Национална полиция " изясняват, че нормално човек получава позвъняване от привиден банков чиновник. Той желае от жертвата да конфигурира в смарт телефона си приложение за далечен достъп. По този метод незаконните групи добиват информация за телефона на излъгания и управляват приложенията му за онлайн банкиране в случай че има конфигурирани такива.

Освен тези опити за измами, криминалистите регистрират и още един метод. С приемане на известия с линк, в които се желаят повече данни за банковата карта на съответния човек под претекст че има проблем с нея.

В същото време от Министерство на вътрешните работи регистрират и спад на телефонните измами като цяло. Въпреки опитите на измамниците да употребяват Covid-19 в схемите си, този метод за машинация не е съумял.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР