Първите плувни състезания в САЩ в условията на пандемията от

...
Първите плувни състезания в САЩ в условията на пандемията от
Коментари Харесай

В САЩ възобновяват плувните състезания през август

Първите плувни надпревари в Съединени американски щати в изискванията на пандемията от ковид са планувани за средата на август. Местната федерация (USA Swimming) разгласи прелиминарен график за завръщането в басейна и нормализирането на подготвителния развой, чиято връхна точка са олимпийските квалификации в Омаха, щата Небраска през лятото следващата година и самите отсрочени игри в Токио.

„ Опитваме се да върнем нормалността, когато няма нищо обикновено. Трябва да имаме проект А, проект Б и даже проект В “, съобщи Майк Унгър - основен действен шеф на плувната федерация.

Всички национални събития до юли и началото на август бяха анулирани, в това число и националните.

Регионалните съревнования ще се проведат в средата до края на август с оглед ограничение на нуждата от пътешестване и поощряване на по-безопасна среда за спортисти, треньори, длъжностни лица и фамилии.

Унгър съобщи, че USA Swimming води диалози с шефовете на басейните в цяла Америка, с цел да оцени евентуалната наличност.

Всички проекти ще бъдат обект на здравни инструкции и утвърждение от локалните чиновници.

Олимпийският първенец Райън Мърфи, който завоюва три златни медала на игрите в Рио през 2016 година, приветства новината за модифицирания график, само че съобщи, че към момента е рано за празнуване.

„ Смятам, че това е добър знак. Ще ни би трябвало гъвкаво мислене, с цел да се измъкнем от тази комплицирана обстановка “, показа Мърфи пред Асошиейтед прес в телефонно изявление от подготвителната му база в Бъркли, Калифорния.

От USA Swimming обмислят провеждането 12 до 16 надпревари, разграничени по равно сред четири географски района, в които към този момент има проведени съревнования на по-ниско равнище.

Умува се всевъзможни разновидности по организацията на шампионатите – да бъдат без фенове, със обществено разграничаване по трибуните, които нормално са задръстени от спортисти, треньори и чиновници.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР