Първите пет дни болничен да бъдат поети от работодателите, поискаха

...
Първите пет дни болничен да бъдат поети от работодателите, поискаха
Коментари Харесай

От КТ Подкрепа протестираха срещу промените за болничните и условията на труд

Първите пет дни болничен да бъдат поети от работодателите, желаеха синдикалистите от КТ " Подкрепа ". Днес те излязоха на протестен протест шествие в столицата.

София

Железничарят Иван Иванов от Радомир дефинира като насмешка предлаганите промени за изплащането на болничния.
Иван Иванов - началник придвижване ж.п. гара Радомир: За 12 години работа съм вземал един единствен път. Аз не съм лъжец, не може поради една шепа измамници да страдат всички.
Не просто работодателите да поемат първите пет дни от болничните, само че те да се заплащат на 100% от трудовото заплащане, желаеха от " Подкрепа ". Те упорстват още да бъде стеснен изключителният труд, както и да се актуализира добавката за работа през нощта.
Ваня Григорова - КТ " Подкрепа ": Това са минимални претенции, с цел да стартираме да се усещаме като естествени хора и служащи. И да престанат тези да злоупотребяват и да настояват, че ние сме крадци, а не те.
Синдикалистите от КНСБ не се причислиха към митинга. Причината - предлагането първият ден болничен да не се заплаща, към този момент е оттеглено.

Бизнесът от своя страна напомни, че поемането на първите три дни от работодателите е било краткотрайна антикризисна мярка и е време тя да бъде анулирана като остане единствено един ден.
Васил Велев - ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България: Това, което оферират от КТ " Подкрепа " не взема решение казуса, а го ускорява. - Тоест настоявате за остарялото състояние един ден най-много, първия? - Да, с ясното схващане, че това не е задоволително, с цел да се лимитират злоупотребите с болнични листове.
Ще се търси пресечна точка сред крайните претенции на двете страни в границите на Националния съвет за тристранно съдействие, обявиха от общественото министерство.
Бисер Петков - министър на труда и обществената политика: Хората няма да бъдат ощетени, а ще се търсят решения да има ограничения по-строги и дисциплиниращи във връзка с тези хора, които си разрешават да злоупотребяват с това право.
Все още няма планувано съвещание на Съвета.
 Министър Петков:Очаквам от институциите ефикасни ограничения за казуса с болничните Министър Петков:Очаквам от институциите ефикасни ограничения за казуса с болничните
Пенсията от втория застрахователен дирек не постоянно ще компенсира понижението на пенсията по главния застрахователен дирек. Затова министърът на труда и...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР