Първите останки на предполагаемия шпионски китайски балон бяха извадени край

...
Първите останки на предполагаемия шпионски китайски балон бяха извадени край
Коментари Харесай

САЩ откриха първите отломки на сваления китайски балон

Първите остатъци на хипотетичния шпионски китайски балон бяха извадени край крайбрежията на Атлантическия океан, заяви BBC. В тази връзка от Пентагона прецизират, че първите части парчета са открити на повърхността на океана край крайбрежията на Южна Каролина. Тъй като работата по намирането на потъналите на морското дъно части продължава, Министерството на защитата прикани жители да оповестяват за всевъзможни фрагменти, които може да са изхвърлени на брега.

" Няма проект останките да бъдат върнати на Китай, тъй като следва да бъдат прегледани от проверяващите ", показват публични лица пред BBC. Те се базират на обстоятелството, че дипломатическият спор към китайския балон, който прелетя над Съединени американски щати, продължава.

В понеделник Пекин упрекна Вашингтон в  при свалянето на китайския балон, като предизвести, че това може да навреди на двустранните връзки.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че връзките сред двете страни не са били отслабени след случая.

Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс уточни, че Пекин " не би трябвало да е сюрпризиран " от американските дейности, защото са били предизвестени.

, който се е отклонил от курса поради мощен вятър. Според изказване, оповестено на уеб страницата на китайското външно министерство, заместник-министърът на външните работи Сие Фенг е подал публична тъжба до посолството на Съединени американски щати по отношение на случая, обвинявайки Вашингтон, че реагира прекомерно остро на случай, " породен от форсмажорни условия ".

Нова информация за балона разкрива, че той е бил висок към 60 м и е носел товар с размерите на аероплан, твърдят публични лица. Размерът и съставът на обекта са повлияли на решението той да не бъде в началото свален, до момента в който е летял над сушата.

" Представете си огромни парчета, тежащи стотици, в случай че не и хиляди килограми, които падат от небето ", посочи военачалник от американските Военновъздушни сили Глен ВанХерк.

По думите му,но тогава не са предприемани ограничения.

Говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби заяви, че Съединени американски щати са съумели да проучат балона, до момента в който е летял, и се надява да могат да получат скъпа информация за интервенциите му, като извлекат от водата допустимо най-вече съставни елементи.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР