Първите обвинения в разследването на руската намеса в президентските избори

...
Първите обвинения в разследването на руската намеса в президентските избори
Коментари Харесай

Първите обвинения по "руското разследване" в САЩ се очакват тази седмица

Първите обвинявания в следствието на " съветската интервенция " в президентските избори в Съединени американски щати може да бъдат оповестени още в понеделник - нов стадий в работата на специфичния прокурор Робърт Мюлър от последните месеци, написа " Ройтерс ". Източникът на организацията оповестява, че обвинителен акт е било утвърден в петък и се чака да бъде оповестен, като е допустимо това да се случи при започване на тази седмица.

Екипът на Мюлър прави работата си дискретно и до момента нищо не е изтекло за имената на главните обвинени, остават незнайни и обвиняванията, които ще бъдат повдигнати. Според Си Ен Ен правосъден състав е одобрил в петък първото обвиняване и през днешния ден може да бъде арестуван най-малко един обвинен.

Междувременно в неделя туитовете му насочиха вниманието към демократите и съперника му на изборите през 2016 година, Хилари Клинтън. Той означи, че тематиката Русия се употребява, с цел да остане на назад във времето опитът на републикавците за данъчна промяна и похвали " гнева и единството " на републикански политици за потребността да се ревизира дали демократите и акцията на Клинтън са платили за част от информацията, съдържаща обвинявания за връзки на Тръмп с Русия. Досието, което сложи въпроса за бъдещето на следствията в Конгреса, не е основата на работата на Мюлър.

Тай Коб, един от правните съветници на Белия дом, сподели, че туитовете на президента " не са свързани с активността на специфичния прокурор, " на който той продължава да спомага. Критици на президента обаче го упрекнаха, че се пробва да отклони вниманието от следствието.

Американските разследващи служби стигнаха през януари до заключението, че Русия се е намесила в изборите в опит да помогне на Доналд Тръмп да победи кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън, като е направила хакерска атака и е популяризирала поставящи я в неловко състояние имейли и като е употребила агитация в обществените мрежи да я дискредитира.

Мюлър, който е някогашен шеф на ФБР, проверява дали има връзки сред сътрудници на Тръмп и задгранични държавни управления, както и възможни схеми с пране на пари, отбягване на налози и други финансови закононарушения, споделят осведомени с следствието източници. Той ревизира и дали Тръмп или неговите помощници са попречили следствието. Държавният глава отхвърля изказванията за секрети съглашения с руснаците и споделя, че следствието е " лов на вещици ". Кремъл също отхвърля да се е намесвал по какъвто и да било метод в американските избори.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (577)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР