Първите няколко дни от новата година донесоха потвърждение на някои

...
Първите няколко дни от новата година донесоха потвърждение на някои
Коментари Харесай

2023 г. официално беше най-горещата година в историята. Тези диаграми показват колко топло е било — и защо е толкова опасно.

Първите няколко дни от новата година донесоха удостоверение на някои смущаващи вести: 2023 година беше най-горещата година, записана в миналото. Изследователите допускаха, че казусът ще бъде подобен на фона на безмилостните дневни и месечни рекордни температури – само че какъв брой обилни са били числата и какво значи това за бъдещето на нашата затопляща се планета?

Тези диаграми демонстрират ясно картина на това по какъв начин се е случило, както и какво евентуално ще се случи в не толкоз далечното бъдеще.

Колко гореща беше 2023 година?

Коперник, климатичната организация на Европейския съюз, удостовери тази седмица, че през 2023 година междинната световна температура е била 14,98 градуса по Целзий, съвсем 59 градуса по Фаренхайт. Тази температура е била с 0,17 градуса по Целзий по-висока от предходната рекордна година през 2016 година Климатичните върхове „ падат като домино “, сподели заместник-директорът на Copernicus Саманта Бърджис.

въглеродният диоксид – един от най-мощните парникови газове, зат...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР