Първите над 80 бежанци бяха докарани с два автобуса от

...
Първите над 80 бежанци бяха докарани с два автобуса от
Коментари Харесай

Първите украински бежанци пристигнаха в буферния център в Сарафово

Първите над 80 бежанци бяха докарани с два рейса от Слънчев бряг в буферния център в Сарафово. Те се настаняват в базата на Министерството на защитата, която е за 250 души.

Предстои в идващите дни да бъдат сложени палатки, с което потенциалът на буферния център ще нарасне до 1000 места. До края на деня се чака още 37 или 38 бежанци да дойдат в буферния център в „ Сарафово”.

Други 31 украинци напуснаха хотел в Горна Оряховица и потеглиха към Варна. Пред медиите те споделиха, че потеглят огорчени към дома, само че по информация на bTV евентуално пътуват към хотел в покрайнините на Варна или в самия град.

Част от украинските бежанци бяха настанени в хотел на военното министерство в Рибарица. Базата към този момент е цялостна. Разселените от Варна бежанци дойдоха с трен до град Мездра и след това с рейс до планинския курорт Рибарица. Условията в Рибарица впечатлиха бежанците.

„ Сега дойдохме от Златни пясъци, където бяхме три месеца. Избягахме от бомбардировките в украинския град Николаев”, споделя Надежда.

„ Благодарим на българската страна за вниманието и помощта в това тежко време. Тази база е превъзходна. Обслужват ни с внимание и угриженост. Внимателен личен състав и шеф. Прекрасна храна. Красиво е. Тук е райска и неземна хубост. За всичко сме благодарни”, споделят дами, настанени в курорта.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР