Първите извънземни, които ще срещне човекът, едва ли ще бъдат

...
Първите извънземни, които ще срещне човекът, едва ли ще бъдат
Коментари Харесай

Първият контакт с извънземни щял да е с изкуствен интелект


Първите извънземни, които ще срещне индивидът, надали ще бъдат „ живи ”
(снимка: CC0 Public Domain)

Ако хората в миналото влязат в контакт с извънземна цивилизация, е малко евентуално това да бъдат „ зелени човечета ”. Сет Шостак, шеф на изследователския център SETI, има версия за това по какъв начин ще се реализира първият контакт с извънземни (ако въобще се осъществи).

Шостак, който се е посветил на търсенето на извънземен разсъдък, счита, че първият контакт евентуално ще бъде с изкуствен интелект (ИИ), отбелязва в обява по тематиката. Освен това астрономът е песимистичен към информациите за НЛО и идния отчет на Пентагона.
още по тематиката
„ Мисля, че е доста евентуално в нашата вселена да има. Но нямам доверие те да „ висят ” във въздушното ни пространство. Не в този момент и не в историческо време ”, споделя ученият.

Според Шостак, извънземните няма да наподобяват като „ дребни зелени човечета ”, чийто облик се появява на всички места в известната просвета през последния половин век.

„ Всякакви извънземни, които идват на нашата планета, е малко евентуално да съставляват въглеродни форми на живот, били те космати или плешиви. Техните когнитивни качества евентуално няма да бъдат подкрепени от гъбестата маса кафези, която назоваваме. Вероятно те ще са оттатък рамките на биологичния разсъдък и евентуално оттатък рамките на самата биология ”, изяснява астрономът.

Шостак има вяра, че извънземните няма да бъдат „ живи ”. Проблемът е, че за изминаване на големите дистанции от една звездна система до друга може да са нужен животът на цели генерации. Едва ли такова дълго пътешестване „ ще се понрави на биологичните пасажери, които ще умират доста преди да стигнат до местоназначението си ”. Но машините могат да се оправят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР