Първите изтребители Ф-16 ще дойдат у нас в първото тримесечие

...
Първите изтребители Ф-16 ще дойдат у нас в първото тримесечие
Коментари Харесай

Военният министър каза кога ще дойдат първите изтребители Ф-16 в България

Първите изтребители Ф-16 ще дойдат у нас в първото тримесечие на 2025 година, защото тази есен водачи ще се образоват на тях в Съединени американски щати. Следващата година ще получим и новите машини " Страйкър ". Това съобщи служебният министър на защитата Атанас Запрянов.

" Ако следващата година има церемониал, уповавам се да има мотив, може да летят и първите Ф-16 ", сподели министърът.

Българската войска е в положително положение и посреща празника си с задоволство от постигнатото, уточни той.

" Всички проекти и подготовки са извършени, дежурствата се носят, въздушния и морският суверенитет е обезпечен от Въоръжените сили ".

Тази година няма боен церемониал, тъй като 6 май съответства с Възкресение и според религиозната традиция се дава приоритет на великденските празници, тъй че военнослужещите ни да бъдат в фамилна среда, сподели Атанас Запрянов пред Българска национална телевизия.

По думите му модернизацията на армията е в ход и хората виждат бъдещето с нови самолети, бойни машини и кораби. Увеличението на заплатите в армията е умно държавно решение и висока оценка на Народното събрание за Въоръжените сили, счита Запрянов.

" Финансовият инструмент е значим, само че не е задоволителен. Сега отговорността ляга върху политическото управление на Министерството на защитата, военното управление, да разработим и други механизми, които да създадат военната специалност привлекателна ".

Недокомплектът е най-тревожен в Сухопътните войски и по-специално в главните ни бойни бригади, които според новите условия на НАТО би трябвало да поддържат висока степен на подготвеност.

Обстановката към страната ни се следи с нараснало внимание, тъй като близо до нас се води война. Въоръжените сили са подготвени да пазят страната ни, само че все пак няма директна военна опасност за България, безапелационен е Запрянов.

" България е на кръстопът на Източния фланг на Алианса, затова за нас заканите са същите като за Румъния, Полша, балтийските страни. Затова има ситуирани сили на НАТО на целия източен фланг. За 75 години НАТО е посочило увереност и подготвеност да отбранява територията си ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР