Първите хибриди между човек и изкуствен интелект ще се появи

...
Първите хибриди между човек и изкуствен интелект ще се появи
Коментари Харесай

Предстои появата на хибрид между изкуствен интелект и човек

Първите хибриди сред човек и изкуствен интелект ще се появи през 2022 година. Това сподели шефът на Центъра по пълномощия на Националната софтуерна самодейност " Технологии на машинното образование и когнитивни технологии " Александър Бухановский за РИА Новости.

По думите му първо ще се появят така наречен когнитивни " кентаври " или хибридни системи за поддържане на взимане на решения. Машината и индивидът ще бъдат на равни начала, а не както е до момента - индивидът е в ролята на " учителя " за изкуствения разсъдък.

По този метод индивидът и изкуственият разсъдък ще могат по едно и също време да проявят мощните си качества (човекът - интуицията, машината - бързото деяние и безусловната памет.

Тези технологии ще бъдат нужни в обстановки, когато задачата е комплицирана за разбиране от индивида.

След това ще се появи така наречен генеративен дизайна на социотехнически системи за задания с автоматизирано планиране, когато би трябвало да се сътвори цифрово изложение на обекта от действителния свят, подобаващ на априорни условия.

Може да се чака, че в бъдеще изкуственият разсъдък ще може да проектира индустриална линия дружно с условия към личния състав, графика им на работа и други

Следващата наклонност ще бъдат композитните технологии на автоматизирано машинно образование за " схващане на от страна на човек на нечовешка логичност. "

Предстои появяването и на аватаро-подобни технологии.

" Под цифрови аватари в този момент постоянно се схваща набор от данни, характеризиращи съответен човек в кибер пространството... Но това схващане е " безжизнено ", защото липсва противоположна връзка - " осъзнаване " от страна на аватара на резултатите от взаимоотношението с кибер пространството. ", разясни Александър Бухановский.

За да бъде работлив този метод, а аватарът да може да се самообучава и развива са нужни така наречен метакогнитивни осведомителни технологии, които възпроизвеждат реакцията на индивида на сходни взаимоотношения.

Тези технологии могат да породят цялостен набор от използвани решения, свързани с аватарите. Например - " дигитален инквизитор ", допускащ на ползвателя си решително да съществува даже във " фейкови вселени " или " ловджия на глави ", кадърен по цифрова диря да " пресметна " висококвалифицирания експерт (който не счита да се откаже от работата си) и да му направи предложение, от което евентуално няма да може да се откаже.

По този метод внедряването на аватаро-подобни технологии би трябвало да докара до по-голяма персонификация и индивидуализация на системите на изкуствения разсъдък.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР