Първите две политически сили след изборите от неделя – ГЕРБ-СДС

...
Първите две политически сили след изборите от неделя – ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Бъдещият кабинет ще е по-скоро програмен и с хоризонт от 10 месеца, прогнозира социолог

Първите две политически сили след изборите от неделя – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще положат „ съществени старания “ за сформирането на постоянен кабинет, който обаче няма да е съдружен в дословния смисъл на думата. Това предвижда в ефира на Euronews Bulgaria ръководещият шеф на организация „ Маркет Линкс “ Добромир Живков.

 
Няма да е съдружен формат, а по-скоро равно далечен кабинет от двете политически сили, който да балансира по средата.
Добромир Живков, социолог

Според него хоризонтът на работа на бъдещото държавно управление ще е към 1 0-ина месеца с ясна стратегия и значими задания за осъществяване. „ Защото явно изостават огромните национални планове – приказваме за Плана за възобновяване и резистентност, приказваме за „ Шенген “, за приемането на еврото, за геополитическата ориентировка на страната, която гладко като че ли президентът и служебният кабинет трансформират “, уточни Живков.

Той дефинира като неточност и някаква форма на задкулисие мълчанието на двете обединения след изборите. „ Не прави добра услуга на българската политика, изключително в очите на българските жители. Очакваме да стартира да се приказва какво ще вършат след вота “, сподели той.

По мнението му „ протестният избор, антисистемният избор е най-голямата изненад а “ на изборите, „ намалка част от българското общество не съумяват да намерят изразител на ползите си “.

Добромир Живков разяснява и мандатите в новото Народно заседание - 69 мандата ще имат ГЕРБ, 54 получават ПП-ДБ, 37 са за Възраждане, 36 Движение за права и свободи, 23 са за петата политическа мощ, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ – 11.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР