Първите доставки на бутилирана вода пристигнаха днес в Омуртаг. С

...
Първите доставки на бутилирана вода пристигнаха днес в Омуртаг. С
Коментари Харесай

Първите доставки на бутилирана вода пристигнаха в Омуртаг


Първите доставки на бутилирана вода дойдоха през днешния ден в Омуртаг. С решение на Министерски съвет от през вчерашния ден общо 199 188 литра бутилирана вода е предоставена за питейни потребности на жителите на града, поради оповестеното бедствено състояние на част от територията на община Омуртаг. 

Бедственото състояние бе оповестено заради настъпило дълготрайно засушаване, довело до мощно понижаване на дебита на карстов извор при село Кипилово, от който се водоснабдява град Омуртаг, както и поради мощно амортизираната вътрешна водопроводна мрежа, по която се губи вода, предава Българска телеграфна агенция.  

В ранния следобяд в града дойдоха четири тира, натоварени с разфасовки от по 1,5 литра и 11 литра, посрещнати от управителния екип на Община Омуртаг и от заместник-областния шеф на Търговище Валери Симеонов.

От на следващия ден вода ще се раздава предпочитано на учебни заведения, детски градини, ясли, МБАЛ, домашния обществен патронаж и хора в неравностойно състояние, както е записано в заповедта за удължаването на бедственото състояние, каза секретарят на Община Омуртаг Стела Атанасова.

До събота се чака да дойдат и останалите количества. Оттогава по авансово направен график ще стартира и раздаването на бутилираната вода на жителите.

Атанасова добави, че хората, обслужвани от домашния обществен патронаж, ще получат полагащите им се количества дружно с доставката на храна. За възрастни, самотноживеещи и хора с ТЕЛК ще бъде проведена доставка от администрацията. Гражданите ще бъдат известени посредством известие по локалния радиовъзел, както и на уеб страницата на Община Омуртаг.

Според предварителните калкулации всеки гражданин на града ще получи по шест бутилки от по 1,5 литра, конкретизира още Стела Атанасова. 

Заместник-областният шеф Валери Симеонов посочи за Българска телеграфна агенция, че на следващия ден се чака да дойдат още пет тира с вода, освободена по искане на регионалния шеф на Търговище от държавния запас. Доставените количества се съхраняват в склад на цех „ Кента “ в Омуртаг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР