Първите часове на 2024 г. започнаха с изненадваща новина за

...
Първите часове на 2024 г. започнаха с изненадваща новина за
Коментари Харесай

Принц Фредерик - какво знаем за бъдещия крал Дания

Първите часове на 2024 година започнаха с изненадваща вест за датчаните и всички фенове на монархията - датската кралица Маргрете заяви в новогодишното си послание, че абдикира в интерес на сина си. Фактическото й отдръпване ще се случи на 14 януари.
 Кралица Маргрете на Дания и решението й да слезе от престола
Светът остава без последната си кралица

Краят на още една ера

Точно тогава досегашният принц Фредерик ще стане крал. Какво знаем за 52-годишния предстоящ държател на Дания? " Когато му пристигна времето, аз ще ръководя този транспортен съд ", споделя той през 2022 година, когато се навършват 50 години от ръководството на майка му.

Фредерик не е бил дисциплиниран младеж - самият той признава, че се е чувствал подценен от майка си Маргрете и татко си Хенрик, които са били прекомерно заети с държавни каузи, с цел да му обръщат нужното внимание.
 Снимка 400345

След това не се усеща удобно и с медийното внимание към него и " бяга " от всичко това, като се отдава на празненства и бързи коли. След като завърша университета в Орхус - и става първата кралска персона с университетска тапия - Фредерик става по-сериозен.

Той изкарва сериозна военна подготовка към датската войска, като служи и във военноморския флот. Фредерик е един от общо четиримата от общо 300 индивида, минали през всички проби на образованието си през 1995 година

През 2000 година принцът се включва в четиримесечна ски експедиция в Гренландия. Преминава 3500 км на ски, кара шейни и скутери, като след последните две интензивности се озовава и в болница. Фредерик обаче не се отхвърля от спортните интензивности.
 Снимка 402240

" Не желая да се заключа в кула. Искам да бъда себе си, обикновено човешко създание ", споделя той. Точно като такова се среща със брачната половинка си - Фредерик заговаря австралийката Мери Доналдсън в бар в Сидни по време на Олимпийските игри през 2000 година

, която ще стане първата кралица-консорт в света от австралийски генезис, се стремят да отглеждат четирите си деца допустимо най-нормално, като ги изпращам в държавни учебни заведения.

" Модерни и начетени, почитатели на поп музиката, модерното изкуство и спорта ", ги дефинира историкът Себастиан Олден-Йоргенсен пред Guardian. Може би тъкмо от сходни крал и кралица има потребност освен Дания, само че и останалите монархии в Европа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР