Първите български представители на световното първенство по гребане за мъже

...
Първите български представители на световното първенство по гребане за мъже
Коментари Харесай

Двойката ни без кърмчия – на полуфинал

Първите български представители на международното състезание по гребане за мъже и дами до 23 години в Пловдив Иван Янкулов и Цветомир Малинов се класираха за полуфиналите в дисциплината двойка без кърмчия.

Двамата български състезатели завоюваха своята първа серия в конкуренцията на Румъния, Франция, Канада, Тайван и лодката на Дзианис Климиато и Александър Яскел, които се състезават като самостоятелни неутрални спортисти.

Янкулов и Малинов стигнаха до първото място, откакто изминаха дистанцията от 2000 метра за време 6:40:97 минути и оставиха след себе си тандема от Румъния, който също продължава непосредствено към полуфиналите. На трета позиция в серията финишира отбора на Канада, а четвърта остана двойката от Франция.

На скиф Емил Нейков би трябвало да премине през репешажите, с цел да се класира за полуфиналите. Нейков финишира втори в своята трета серия и на следващия ден ще би трябвало да гребе в още една гонка, с цел да продължи присъединяване си в шампионата.

Победител в серията стана Майлс Деверо от Англия, който измина дистанцията от 2000 метра за 6:58:45 минути и откри непосредствено място на полуфиналите.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР