Първите 8 километра от третата линия на метрото ще бъдат

...
Първите 8 километра от третата линия на метрото ще бъдат
Коментари Харесай

Пускат третата линия на метрото до края на месеца

Първите 8 километра от третата линия на метрото ще бъдат пуснати до края на месеца, увери кметът на София Йорданка Фандъкова в интерю за предаването " Хора, пътища, коли " по " Хоризонт.

Готов е и вторият сектор от 4 километра в регион “Овча купел “, по който ще стартират единичните тествания на влаковете.

498 милиона евро е цената на плана, като 312 милиона евро са безплатно финансиране от Европейската комисия, напомни столичният кмет: “Очакваме до края на месец август първите 8 километра – в сектора от “Красно Село “ до “Вл. Вазов “ да бъдат пуснати в употреба. Това е един от двата стадия, който изпълняваме в границите на този програмен интервал с финансиране от Европейската комисия, от оперативна стратегия “Транспорт и транспортна инфраструктура “ и сериозното съфинансиране от страна на Столичната община и страната “, сподели кметът Фандъкова и добави:

“Общо в двата стадия чакаме към 110 хиляди пасажери дневно. Намалението на изхвърлените нездравословни излъчвания чакаме да бъде над 11 хиляди тона годишно. Разбира се, понижение на трафика по трасето към 25% и понижение на броя на колите, това е една от главните ни цели “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР