Първите 5 месеца управление на служебния кабинет доведоха до 1,2

...
Първите 5 месеца управление на служебния кабинет доведоха до 1,2
Коментари Харесай

Сабрутев: Пари за заплати може да има, когато има реални приходи в държавата

" Първите 5 месеца ръководство на служебния кабинет доведоха до 1,2 милиарда лв. недостиг. Само след един месец ръководство на кабинета " Денков " този недостиг беше обезщетен и към този момент страната е на остатък от близо 200 милиона лв. ". Това съобщи Венко Сабрутев от ПП-ДБ в ефира на NOVA.

" Пари за заплати може да има, когато има действителни доходи в страната ", изясни Сабрутев.

Той акцентира, че бюджетът, който се гледа сега в Народно събрание, е направен за 2-3 седмици, а преди този момент 6 месеца  служебният кабинет е забавил внасянето на бюджет.

" Това, което вършим е в този бюджет да заложим подоходни политики там, където е в действителност най-належащо. Увеличаваме заплатите на учителите в учебните заведения и в детските градини, тъй като там има фрапантно закъснение в приходите. Увеличаваме пенсиите с още 12%. Увеличаваме парите в държавната администрация, в общинска администрация. Рекорден бюджет за обучение. Капиталови разноски – още веднъж рекорден бюджет ", сподели депутатът.

Управляващите чували апелът на синдикатите, само че това били опциите на бюджета. Среща с тях ще има в петък.

" Ще създадем всичко допустимо да потърсим буфери в бюджета. Но истината е, че когато страната ръководена зле през половината година и е насъбран недостиг вместо остатък, е извънредно мъчно да намерим средства ", сподели Сабрутев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР