Първите 45 автобуса с евакуирани жители на ДНР пристигнаха в

...
Първите 45 автобуса с евакуирани жители на ДНР пристигнаха в
Коментари Харесай

Първите евакуирани жители на Донбас пристигнаха в Ростовска област

Първите 45 рейса с евакуирани поданици на ДНР дойдоха в Ростовска област, оповестяват осведомителните организации. Служител на администрацията на граничния Неклиновски регион на Ростовска област сподели, че три детски лагера (Звезда, Спутник, Котлостроител) ще одобряват до 1,5 хиляди евакуирани от Донбас, оповестява РИА Новости.

В петък ръководителят на Луганската национална република Леонид Пасечник и ръководителят на Донецката национална република Денис Пушилин приканиха жителите да заминат за Русия допустимо най-скоро.

Същевременно министерството на изключителните обстановки на самопровъзгласилата се Донецка национална република в Източна Украйна сподели, че има желание да изведе от нея в Русия към 700 000 поданици, съобщи ТАСС.

Заради прииждането на бежанци губернаторът на Ростовска област в Русия Василий Голубьов изиска помощ от федералните управляващи. По предписание на съветския президент Владимир Путин на бежанците, които идват в региона, ще се изплащат по 10 000 рубли (около 130 долара), разясняват международните организации.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР