Първите 200 украински бежанци, които досега са живели в хотели

...
Първите 200 украински бежанци, които досега са живели в хотели
Коментари Харесай

200 украински бежанци ще заминат от Варна в Рибарица

Първите 200 украински бежанци, които до момента са живели в хотели във Варненско, ще заминат на следващия ден за Рибарица и Паничище, където ще бъдат настанени в разнообразни бази. Това заяви зам.-министърът на превоза Владимир Върбанов. Украинците ще пътуват или с изключителни композиции, или в спомагателни вагони към обичайните влакове, които се движат из страната.

Очаква се на следващия ден първите украинци да пътуват в 4 спомагателни вагона, прикачени към композицията, движеща се сред Варна и София в 10.30 ч., предава TVN.bg

Украински бежанци живеят в към 150 хотела във Варненско. В тях са настанени почти 18 хиляди души, само че към 3 хиляди към този момент са ги напуснали. Около 5 хиляди души ще останат в района – в хотели, които са изразили предпочитание да бъдат включени в програмата, посредством която ще получават по 15 лв. без Данък добавена стойност за настанен емигрант.

По думите на ръководителя на Държавната  организация за бежанците Мариана Тошева в страната хотелите, изразили предпочитание да се включат в новата стратегия за настаняване на бежанци, са малко над 500. Част от тях – към 300, са бази, в които към този момент има настанени украинци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР