Първите 19 модернизирани пътнически вагона, които БДЖ купи от немската

...
Първите 19 модернизирани пътнически вагона, които БДЖ купи от немската
Коментари Харесай

Първите 19 модернизирани вагона от Дойче Бан“ пристигнаха в България

Първите 19 осъвременени пътнически вагона, които БДЖ купи от немската компания „ Дойче Бан “, дойдоха през днешния ден в България. Очаква се те да бъдат пуснати в употреба по железопътната мрежа на страната доникъде на юни.

„ Тази договорка, която осъществихме със съдействието на Посолството на Германия у нас, е първата значима крачка към модернизацията на жп превоза “, съобщи транспортния министър Георги Гвоздейков.

Вагоните ще се движат по най-дългите посоки в страната сред София и Бургас, и София и Варна, а към всяка комбинация ще има и вагон-ресторант.

Стойността на целия план е малко над 30 млн. лв. за 76 вагона, което прави по 400 000 лв. за един вагон.

„ Много по-скъпо излиза на БДЖ да ремонтира един вагон от своя разполагаем парк. Но най-важното е, че с вложените средства в ремонта на подобен вагон, не можем да реализираме качеството на преносимия състав, който идва от Германия “, добави Гвоздейков.

От БДЖ обявиха, че чакат в границите на месец юни да бъдат доставени и оставащите 57 вагона, с цел да може те да бъдат пуснати в употреба за идния летен сезон.

Всеки от вагоните разполага с 80 седящи места, оптималната скорост на придвижване до 200 км/ч и дава отговор на всички модерни стандарти за комфорт. Подвижният състав е без купета, вид отворено пространство и е оборудван с климатична система, както и с осведомителна система за известяван на пасажерите за гарите и спирките по маршрута на влака. Шест от вагоните са приспособени за трудноподвижни лица, а всички 76 вагона разполагат с ергономични седалки. Разполагат също с контакти за зареждане на мобилни телефони и самостоятелни лампи за четене над всяко седящо място.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР