Първите 18 бойни танка Leopard 2 от Германия пристигнаха в

...
Първите 18 бойни танка Leopard 2 от Германия пристигнаха в
Коментари Харесай

Дългоочакваните германски танкове Leopard 2 стигнаха в Украйна

Първите 18 бойни танка Leopard 2 от Германия дойдоха в Украйна. Това заяви немското министерство на защитата в понеделник.

През януари Берлин се съгласи да достави танковете, считани за едни от най-хубавите в западния боеприпас, на Киев, съгласно който те ще бъдат от решаващо значение за успеха над съветските окупатори.

Германският министър на защитата Борис Писториус съобщи, че танковете " към този момент са в ръцете на нашите украински другари в точния момент, както беше дадено ". Той показва, че те могат да " окажат решителен принос " на фронтовете на войната.

Освен 18-те танка, до Украйна са достигнали и 40 немски бойни машини на пехотата Marder, както и две бронирани евакуационни машини, заяви източник от службите за сигурност. Доставките идват след седмици на образования за украинските екипажи в Мюнстер и Берген.

Според известия от Украйна са пристигнали и танкове Challenger 2 от Англия. От месеци Украйна приканва за по-модерни бойни машини и оръжейни системи, които да ѝ оказват помощ във войната, която Русия води на нейна територия от 24 февруари 2022 година

Украинското държавно управление към момента не е коментирало идването на Leopard 2, само че удостовери доставката на първите Challenger 2.

Танковете Leopard 2 са особено създадени, с цел да се конкурират с съветския главен военен танк Т-90, и се счита, че са по-лесни за поддръжка и по-икономични от множеството други западни танкове.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР