Първите 13 хиляди ваучера, събрани от кампанията на омбудсмана Мая

...
Първите 13 хиляди ваучера, събрани от кампанията на омбудсмана Мая
Коментари Харесай

13 000 ваучера за храна тръгнаха към пенсионерите СНИМКИ

Първите 13 хиляди ваучера, събрани от акцията на омбудсмана Мая Манолова „ Великден за всеки “,  към този момент се раздават на пенсионери в пощенските клонове в  страната,  написа Дарик.

Ваучерите са на стойност 40 лв. и ще подкрепят възрастни хора, чиито пенсии с малко надвишават прага на бедността и по този начин са лишени от добавките, отпуснати от държавното управление.
Пари ще се събират и след Великден, като събраните тогава средства ще бъдат раздадени на пенсионерите за Гергьовден, разгласи Мая Манолова.

Заедно с деца от столичния регион Младост, през днешния ден тя ще подари на възрастни хора от обществени институции и 500 боядисани яйца.  

Над 400 хиляди лв. са събрани в акцията „ Великден за всеки “ до момента, регистрира обмудсманът. Освен парите,  са събрани и тонове хранителни артикули, които също ще се раздават на възрастните хора, посочи Мая Манолова.

" Първите ваучери към този момент са в пощенските клонове. Обръщам се към всички пенсионери, могат да ревизират на уеб страницата на омбудсмана имената на тези, които ще получат ваучери, както и в пощенския клон на съответното обитаемо място, където би трябвало да има описи ", изясни Манолова и уточни, че ваучери ще бъдат обезпечени на към 35 000 пенсионери.  

Пари ще се събират най-малко още 2 седмици, добави Мая Манолова. Право на ваучери от акцията имат пенсионерите, чиито пенсии надвишават с малко сумата от 321 лв.. Възрастните хора, настанени в обществени институции в столицата, ще получат през днешния ден и боядисани яйца от най-малките доброволци на самодейността. 

 „ Великден на всеки “ можете да подкрепите  с смс на номер 12 55 или на банковите сметки, оповестени на уеб страницата на омбудсмана.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР