Първите 10 000 дози ваксини на Пфайзер/БиоНТех ще пристигнат в

...
Първите 10 000 дози ваксини на Пфайзер/БиоНТех ще пристигнат в
Коментари Харесай

Ваксинацията тръгва на Стефановден със здравния министър, на премиера – като му дойде ред

Първите 10 000 дози ваксини на " Пфайзер/БиоНТех " ще дойдат в България на 26 декември, а на идващия ден стартира слагането им. Първи ще е министърът на опазването на здравето, а след него шефовете на лечебни заведения.

Премиерът Бойко Борисов ще се имунизира, когато му пристигна ред, тъй като би трябвало да минат 90 дни след преболедуването му от ковид. Това стана ясно от изявление на министър-председателя на работно заседание с Националния действен щаб и имунизационния щаб, публикувано от държавната осведомителна работа.

" Имам доста антитела, а и споделили сме - лекарите на първа линия, медицинските служащи, които по избор първи желаят да си създадат...Разбира се, вие - Балтов, Мутафчийски, Ангелов - по избор ще се ваксинирате. Да не излезе, че някой ви е разпоредил. След 21 дни отново, тъй като по този начин се слага тази ваксина ", обърна се министър председателят към здравния министър и шефовете на ВМА и " Пирогов ".

До края на януари се чака в България да дойдат към 100 000 дози ваксина, които ще бъдат задоволителни за 50 000 индивида, заяви Богдан Кирилов, шеф на Изпълнителната организация по медикаментите.

Във Военномедицинска академия против Covid-19 първо ще бъдат имунизирани знакови лица, сподели ръководителят на Националния действен щаб ген.-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски. По думите му по този начин ще се даде образец и те ще " заразят " своите сътрудници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР