Първи януари е ден за размисъл, равносметки, поставяне на нови

...
Първи януари е ден за размисъл, равносметки, поставяне на нови
Коментари Харесай

Бирени супи - идеални срещу новогодишен махмурлук

Първи януари е ден за размисъл, равносметки, слагане на нови цели и ден, в който съвсем целия свят без подозрение се бори с махмурлука.

Обикновено вечерта на 31 декември е минала бурно, пийнали сме малко повечко и по тази причина на 1 януари ни е много мъчно да станем от леглото без главоболие и да посрещнем първия ден от новата година с усмивка.

А другите хора имат разнообразни способи да се оправят с махмурлука. С годините всеки е усъвършенствал и своя загадка рецепта, която му оказва помощ. Някои ядат шкембе и пият сока от киселите краставички или зеле, други разчитат на всякакви съвременни хапчета, а трети са окрили, че нищо не оказва помощ повече от една чорба, съпроводена с... бира.

В една готварска брошура инцидентно се натъкнахме на няколко предписания на разнообразни бирени супи, които несъмнено ни се костват идеалното решение за първия ден на януари. Да забележим три предписания и точния метод, по който да приготвим нашата бирена чорба.

Полска бирена чорба

Две супени лъжици брашно се запържват в две супени лъжици краве масло до светлокафяво. На тънка струйка се налива един литър тъмна бира. Оставя се да кипне. Междувременно в по-голям съд се разбърква един жълтък с една чаена чаша заквасена сметана. Горещата бира се излива вътре и супата се подправя със сол и черен пипер на усет.

Швейцарска бирена чорба

Една огромна глава лук се нарязва на ситно и се запържва с 60 грама брашно и 50 грама краве масло. Добавя се една бутилка тъмна бира и половин литър месен бульон, като непрестанно се бърка. Супата се оставя леко да заври. Подправя се със сол и черен пипер и се сервира с нарязани зелени пера от лук и настърган кашкавал.

Руска бирена чорба " Илона "

Литър светла бира се оставя да заври с 60 грама захар и се смъква от огъня. Застройва се с един жълтък, разрушен с шест супени лъжици сметана за готвене. Подправя се с канела, сол и черен пипер. Поднася се с изгорял самун.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР