Първи в „Зона 30“ влизат улиците в карето между булевардите

...
Първи в „Зона 30“ влизат улиците в карето между булевардите
Коментари Харесай

Шофираме с 30 км/ч в част от столичния център от днес

Първи в „ Зона 30 “ влизат улиците в карето сред булевардите „ Пенчо Славейков “, „ Прага “, „ Скобелев “ и „ Витоша “.

В последните дни чиновници на общината поставяха знаци, с цел да може новото предписание да стартира да се ползва допустимо най-скоро.

Ограничаването на скоростта за придвижване в центъра на София се прави за повишение на пътната сигурност.

„ Очаква се това да подтиква и по-широкото потребление на различни способи за напредване “, разясниха от Столична община.

Според гражданската организация „ Спаси София “ обаче зона за успокоено придвижване на коли не може да се сътвори единствено с слагането на пътни знаци, като е належащо да се преработи и съответната улична инфраструктура.

„ София вкарва „ Зона 30 “, само че по изцяло неправилен метод и колкото се да отбие номера. Вместо да подобрят инфраструктурата, като ремонтират улиците и тротоарите, ръководещите вкарват „ Зона 30 “ единствено с слагането на знаци. Така няма да се усъвършенства пътната сигурност и комфорта за участниците в придвижването, само че пък ще бъдат усвоени едни пари. За да реализира задачите си, всяка „ Зона 30 “ наложително би трябвало да включва съставни елементи като: изнесени тротоари, повдигнати кръстовища, уширения за контейнери и нови дървета, паркиране, ситуирано на разнообразни страни на улицата, велосипедни ленти... Но вместо това, просто ще бъдат набучени още знаци. Ние сме срещу работа на парче и въвеждането на „ Зона 30 “ по този бутафорен метод. Тя не е самоцел, а би трябвало да реализира съответни резултати и да докара до чувствителни усъвършенствания. Резултатите от зона без инфраструктурни усъвършенствания ще са нулеви, с изключение на за усвояващите парите. Зам.-кметът по превоз Кристиан Кръстев няма опрощение, в случай че и този път, след 6 години разработка, побългари и тази потвърдила се международна процедура! “, разясниха от „ Спаси София “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР