Първи рокади и уволнение в правителството – премиерът Николай Денков

...
Първи рокади и уволнение в правителството – премиерът Николай Денков
Коментари Харесай

Първо уволнение в кабинета: Денков се разделя със зам. здравния министър Пенков

Първи рокади и уволняване в държавното управление – министър председателят Николай Денков е освободил зам.-министъра на опазването на здравето Бойко Пенков.

Решението е взето поради мудни темпове на работа, които излагат на риск осъществяването на значими ограничения в областта на опазването на здравето, заложени в управническата стратегия, оповестяват от държавната пресслужба.
Заповедта на министър-председателя влиза в действие от през днешния ден.
Бойко Пенков заема длъжността за четвърти път. Преди това е бил шеф на Националната здравноосигурителна каса, медицински шеф на Университетската болница по белодробни заболявания и шеф на УМБАЛ „ Софиямед “.

Като зам.-министър в сегашния кабинет той отговаряше за дирекциите „ Електронно опазване на здравето “ и „ Лечебни действия “, както и за активността в отделите „ Търговски сдружения “ и „ Управление на собствеността “ в дирекция „ Търговски сдружения и благосъстоятелност “ към Министерството на здравеопазването.

Д-р Пенков осъществяваше и надзор върху работата на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ и
Центровете за незабавна здравна помощ, където скоро имаше неодобрение и митинги.
В ресора му влизаха още държавните психиатрични лечебни заведения, Националния център по трансфузионна хематология и районните такива, Центровете за сложно обслужване на деца с увреждания и хронични болести, Центъра за асистирана репродукция, Националната експертна лекарска комисия и Регионалните здравни инспекции във връзка с функционалностите в региона на медицинските действия.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР