Първи редовен пленарен ден на депутатите след срещата на лидерите

...
Първи редовен пленарен ден на депутатите след срещата на лидерите
Коментари Харесай

Лют скандал с обиди и нецензурни реплики в пленарната зала

Първи постоянен пленарен ден на депутатите след срещата на водачите на двете най-големи парламентарни групи. На дневен ред е правилникът за работата на Народното събрание, само че и идните срещи на управлението на ГЕРБ-СДС с останалите политически водачи в Народното събрание.

Първоначално изглеждаше, че има единодушие броят на комисиите да се резервира на 25, какъвто беше и в предходния парламент. Но след предложение за смяна в името на една от тях се стигна до разногласия, обидни и нецензурни прилагателни и съвсем до физически конфликти.

Предложението за смяна в името на Комисията за младежта и спорта скара депутатите още първоначално. „ Предлагаме да се добави и „ фамилията " в името ", съобщи Никола Минчев от ПП-ДБ.

„ Броят на комисиите е много повишен. Правят се постоянно, с цел да се откри работа на някой народен представител. Това е извънредно непрактично ", уточни Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

„ Искате да заложите нова комисия, с цел да угодите на следващото Неправителствени организации ", акцентира от парламентарната естрада Цончо Ганев от „ Възраждане ".

„ Не знам „ Възраждане " по кое време са срещу НПО-тата и по кое време ги нервират? Когато дамата на Копейката усвоява пари с НПО-та от неприятни западни компании, или по принцип не им харесват НПО-тата? ", попита Явор Божанков, ПП-ДБ.

„ Не бива да позволявате на пропаднали субекти да дефинират метода, по който действа Народно събрание ", акцентира ръководителят на „ Възраждане " Костадин Костадинов.

" Моля да не се разрешава простащината на " Доносническа България " да дефинира метода, по който звучи в обществото Народното събрание. Имаше балкон с деца тук, които слушаха простащини от един тъпанар. От един характерен клеветник. И всичко това не носи нищо потребно за нашата страна ", разгласи Костадинов

От " Демократична България " обърнаха внимание на Костадинов, че не желаят да бъдат наричани " Доносническа България " - термин, който необятно се употребява от представители на " Възраждане " в общественото пространство.

" Езикът ви е недопустим в общественото пространство и вие разчитате на това, че ние се стремим да се държим цивилизовано и възпитано към вас ", подчертаха от " Демократична България ".

„ Аз имам безпределно въображение. Винаги мога да ви назова Коцето Късоп**ков - човек, който написа с къси букви ", акцентира от парламентарната естрада Искрен Митев от ПП-ДБ.

„ Г-н ръководител, в случай че вие не изхвърлите тази наслойка от Народното събрание, ще изхвърлим утайката ние ", отвърна Костадинов.

Заради нецензурно изявление залата се стигна съвсем до физически конфликти.

За да успокои залата, се наложи ръководителят да разгласи отмора. След нея и „ Възраждане ", и ПП-ДБ получиха наказване „ забележка ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР