Първи реакции от партиите във властта след предложението на премиера

...
Първи реакции от партиите във властта след предложението на премиера
Коментари Харесай

Партиите реагираха на идеята за делегацията до Киев

Първи реакции от партиите във властта след предлагането на премиера Кирил Петков българска делегация да замине за Киев. На поканата да отидат дружно в Украйна министър председателят Кирил Петков чу „ да “ от двама от сътрудниците си.

„ Ние одобряваме тази покана и аз ще имам опцията да съм част от делегацията. Една такава държавна делегация е потребна като ход да се случи и всички ние да се уверим с очите си от близко какво значи война в 21 век”, сподели Станислав Балабанов от „ Има подобен народ”.

„ Идеята е да пътува по 1 човек от съдружен сътрудник и това пътешестване да стане доста скоро, с цел да може да приготви терена за идното решение”, съобщи Борислав Сандов, вицепремиер и министър на околната среда и водите.

А решението за това дали България да окаже военна помощ на Украйна, е мъчно поради полярните позиции на две от партиите в обединението, призна министър председателят.

„ Демократична България “ казват- „ това е нашата „ алена линия”, Българска социалистическа партия споделят – „ това е нашата „ алена линия””, изясни Кирил Петков.

Ще прекрачат ли тази линия, като заминат за Украйна, от Българска социалистическа партия към момента не споделят.

„ Когато не се мисли съдружно, незабавно се изпада в рецесия и се разклаща цялата конструкция. Тримата ми съдружни сътрудници би трябвало да спрат да мислят партийно, а да стартират да мислят държавнически”, съобщи министър председателят.

Да мислят държавнически, Петков прикани другите партии във властта и по друга значима тематика – тази за новия шеф на Българската национална банка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР