Първи протести в Израел срещу правителството на Бенямин Нетаняху след

...
Първи протести в Израел срещу правителството на Бенямин Нетаняху след
Коментари Харесай

Затвор сега: Десетки хиляди излязоха на протест срещу правителството на Нетаняху

Първи митинги в Израел против държавното управление на Бенямин Нетаняху след началото на войната в Ивицата Газа. Късно нощес в Йерусалим десетки хиляди излязоха по улиците и скандираха " затвор в този момент ".

Протестиращите обявиха, че не виждали никакви старания от страна на управляващите за освобождението на заложниците, държани от " Хамас ". Близо 300 души съумяха да обхванат през полицейските заграждения и пробваха да нахлуят в резиденцията на премиера Бенямин Нетаняху. Стигна се и до конфликти със силите на реда, а конна полици охраняваше постройките на институциите в Йерусалим.

„ Тук съм, тъй като цялото това държавно управление е нелегитимно. Те вземат решения, които са свързани с живота на моите деца, на нашите дъщери, до момента в който техните дъщери са свободни от работа в армията. Техните дъщери са освободени от армията, а нашите би трябвало да се бият и дават живота си за страната. Властите са тези, които вземат решение да ги изпратят в борба, до момента в който техните дъщери са живи и здрави вкъщи ”, сподели протестиращата Офа Лейбовиц.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР