Първи приоритет на МОН през 2022 г. е увеличаването на

...
Първи приоритет на МОН през 2022 г. е увеличаването на
Коментари Харесай

Приоритет на МОН за 2022 г. – всички деца над 3 г. да са в детски градини


Първи приоритет на МОН през 2022 година е увеличението на обхванатите деца в просветителната система. Предвидени са няколко групи ограничения. Едната от тях са планувани средства за гратис включване в детските градини на всички деца от 3-годишна възраст нагоре.

Това сподели на брифинг просветният министър Николай Денков, който показа цели на МОН за повишение на качеството на образованието.



Денков напомни, че до момента в обособени общини е имало планувани средства за 3-годишните деца, а с новия бюджет ще бъдат обезпечени средства всички деца да бъдат включени с освободени такси.

Втората група действия е обвързвана с развиването на напълно нова стратегия за извънкласни действия в региона на спорта и културата. Програмата ще бъде осъществена взаимно с Министерството на младежта и спорта и с Министерството на културата.

Целта е да бъдат обхванати оптимален брой деца в групови извънкласни действия, които да им оказват помощ да се включат в обществения живот, посочи Денков.

Третата група действия от този първи приоритет е стартирането на нова стратегия за ремонт на спортни площадки и физкултурни салони. Програмата ще бъде многогодишна, ще започва тази година и евентуално ще продължи през идващите три години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР