Първи офицерски звания днес получиха 20 курсанти на Висшето военноморско

...
Първи офицерски звания днес получиха 20 курсанти на Висшето военноморско
Коментари Харесай

Първи офицерски звания получиха 20 курсанти ма Военноморското училище

Първи офицерски звания през днешния ден получиха 20 курсанти на Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “.

След петгодишно образование в компетентност „ Организация и ръководство на военни формирования на тактическо равнище “ в специализациите „ Корабоводене “, „ Корабни машини и механизми за Военноморски сили “ и „ Военноморски информационни и радиотехнически системи “ курсантите бяха почетени персонално от министъра на защитата Димитър Стоянов

Първенец измежду курсантите от „ Випуск 2022 “ е Павел Костадинов от специализация „ Военноморски информационни и радиотехнически системи “.

„ 143 години славна история на българския военноморски флот се срещат с бъдещето в деня, в който випускниците на ВВМУ встъпват в редовете на Военноморските сили (ВМС) “

С тези думи министърът на защитата Димитър Стоянов се обърна към присъстващите на тържествената гала по заграбване на първо офицерско звание на „ Випуск 2022 Полковник Борис Дрангов “ на Висшето военноморско учебно заведение (ВВМУ) „ Н. Й. Вапцаров “ гр. Варна през днешния ден, 14 август.

„ Вие встъпвате в редовете на Военноморски сили под знака и името на патрона на този випуск полковник Борис Дрангов. Следвайте заветите му на боен теоретик, въодушевяващ пълководец, водач и възпитател “, пожела им министър Стоянов.

Той изрече признателност към преподавателските фрагменти и командния състав на ВВМУ за това, че приготвят младите очаквания на родния флот и утвърждават интернационалния престиж на българското висше военно морско обучение.

„ С полученото от военноморското учебно заведение пред вас се откриват доста нови благоприятни условия, които имам вяра, че ще реализирате по най-хубавия метод. Убеден съм че в този строй са бъдещите командири на фрегати, минни ловци, а за какво не и на изграждащите се сега многофункционални бойни кораби “, акцентира министър Стоянов.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов също насочи одобрение към младите офицери. „ Виждам жар, безстрашие и самочувствие, сериозна база от познания, добити във Висшето военноморско учебно заведение, и опит, който ще надградите през годините на работа “, обърна се адмирал Емил Ефтимов към випускниците на ВВМУ. Той уточни, че първото предопределение е резултат от постигнатото досега, то е значимо, само че не определящо за кариерата. „ Тя зависи от вас, вашите упоритости и желания да се развивате. Нашата специалност е сложна. Ако й се посветиш напълно, тя се отблагодарява най-много с нейната значителност в интерес на обществото “, безапелационен бе началникът на защитата.

„ Разчитам, че със службата си, с вашите качества и мотивация ще дадете мощен подтик за развиването на Военноморските сили “, сподели още адмирал Ефтимов.

„ Вие сте тази градивна част от безсмъртната концепция на патрона на вашия випуск за образована войска. Вие се изградихте като почтени дами и мъже, подготвени да пазят Родината, и като високообразовани младежи. Днес виждам чудесно подготвени и способени офицери, подготвени да посветят живота си за суверенитета и сигурността на България “, сподели флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, шеф на ВВМУ в приветствието си към „ Випуск 2022 “.

По-късно министърът на защитата Димитър Стоянов посети ВВМУ и се срещна с учебно-материалната база. Началникът на ВВМУ флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров показа част от настоящите планове на висшето военно учебно заведение и програмата за подготовка на бъдещите морски офицери.

„ ВВМУ е водач във висшето военно обучение “, уточни министър Стоянов. Той пожела повече интеграция и взаимоотношение сред научните звена, които създават планове в областта на защитата, изкуствения разсъдък, високите технологии.

Министър Стоянов и началникът на ВВМУ откриха и вкараха в употреба симулатор за машинни интервенции и бункероване на полутечен природен газ, който ще способства за повишение на подготовката на обучаемите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР