Първи коментар на ГЕРБ след парламентарните избори. От думите на

...
Първи коментар на ГЕРБ след парламентарните избори. От думите на
Коментари Харесай

След изборите: ГЕРБ ще предложи на партиите да седнат на нова Кръгла маса

Първи коментар на ГЕРБ след парламентарните избори. От думите на Бойко Борисов стана ясно, че партията победител е подготвена да инициира модерна Кръгла маса , сходна на тази от 1990 година.

" Тези избори демонстрираха, че народа на никой не даде независимо право да ръководи. Народът сподели стига сте враждували и намерете метод, тъй като всички гласоподаватели страдат еднообразно. 80% от хората споделиха пред социологическите избори, че желаят държавно управление. Никой не желае нови избори. Предлагам на водачите на останалите партии да се дръпнем обратно . Ранното ми пенсиониране се оказа погрешно ", сподели Бойко Борисов.

" Затова ще предложим както беше през 90-те години - контактна група и договарящи екипи, в това число ще поканим хора с безспорна известност по антиПутиновата тематика - Плевнелиев, Соломон Паси и тн. и те да са модератори на политическите диалози сред партиите. Ще приемем тяхната обществена стратегия, ще подкрепим правосъдната промяна на Демократична България, само че не бе условия ", добави някогашният министър председател.

Бойко Борисов посочи, че най-важното сега е кой е с Путин и кой е с него, както и кой е на страната на Украйна и кой не. " Нека това да е първата тематика, по която да си заявим позициите. Българският народ ясно сподели на изборите, че 77% са за евроатлантически насочените партии - близо 3/4 от популацията е за продължение на този път ", добави той.

Като втора значима тематика, водачът на ГЕРБ уточни цени и инфлация . " Колко е извънредно това, което ни завеща държавното управление на Промяната. Асен Василев знае какъв обран бостан остави, по тази причина вика дано те да се оправят, ние сме афектирани на народа. Държавата наподобява непоносимо и няма дълг в хазната. Това може да се реши с постоянно държавно управление. Веднага да заявим, че влизаме в Еврозоната " , предлага още Борисов.

" Не виждам никакъв излаз. Вариант ГЕРБ с Движение за права и свободи или с Янев или " Възраждане " да ръководи, няма по какъв начин тъй като ние сме най-евроатлантически насочени. Но, не виждам различен вид за ръководство - в случай че те ни откажат на нас, след това ние ще откажем и на тях. И ето ги новите избори, а войната е тука ", добави той.

" Всичко останало ще бъде приказки на хора, които не си обичат народа и мерене на егото ", безапелационен беше водачът на ГЕРБ. " Съжалявам доста в случай че някой си е мислил, че ще се изрепчим и ще кажем, че ние сме спечелилите и всички би трябвало нас да слушат. Това не го е споделил народа, той ни даде 67 депутата. Едно е да не ти стига 1-2 депутати, а друго е да не ти стигат двойно. Предлагам всички да помислят и да си показват нещата след 2-3 месеца, когато ще бъде студено и войната ще върлува. Аз съм подготвен да направя всевъзможни отстъпки и взаимни отстъпки в името на народа ", отсече Бойко Борисов.

 

" Моментът постанова съединяване. Ние печелим в 24 изборни региона, Движение за права и свободи - в 5, а Продължаваме промяната - в 2. Картата е синя, само че не това е най-важното. В 265 български общини ГЕРБ печели в 174, Движение за права и свободи в 69, Българска социалистическа партия в 13, Политическа партия в 8, Демократична България в 1. Получили сме поддръжката на 634 649 души. Върнали сме поддръжката на 38 193 души ", съобщи Томислав Дончев, зам.-председателят на ГЕРБ.

Очаквайте още детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР