Първи искри прехвърчаха публично днес между част от партньорите в

...
Първи искри прехвърчаха публично днес между част от партньорите в
Коментари Харесай

Първи искри в коалицията: ИТН остро срещу зеления сертификат


Първи искри прехвърчаха обществено през днешния ден сред част от сътрудниците в ръководещата коалиция. В деня, в който държавното управление разгласи проекта си за администрация без коронавирус, от Има Такъв Народ оповестиха зеления документ за дискриминация и предизвестиха „ Продължаваме промяната “, че няма да одобряват въвеждането му в държавната администрация.

Андрей Чорбанов от „ ИТН “ прочете декларация от името на група в Народното събрание, от която стана ясно, че партията му отхвърля концепцията на премиера Кирил Петков.

Правото на труд не може да бъде ограничавано с дискриминационни ограничения, оповестиха от Има Такъв Народ. Още в първия си ден като министър председател, Кирил Петков разгласи желанието си да ускори процеса на имунизация и да вкара зелен документ за всички чиновници в Министерския съвет. Подобня марка обаче няма да се одобри елементарно от сътрудниците от „ ИТН “.

Чорбанов съобщи, че съдружното съглашение планува само дейна акция за стимулиране на доброволната имунизация, без каквато и да е форма на административен напън. В документа не се загатва нито дума за зелен документ. Нещо повече – на никое място в предизборните платформи на всички обединения, участващи в обединението, въпросът за въвеждането на този документ не е споменаван или обещаван. Вярваме, че и забележителна част от електоралната поддръжка за тези партии се дължи на този факт, акцентира Чорбанов.

Депутатът сподели също, че от парламентарната му група останали сюрпризирани от поръчката на Петков и някои негови министри за въвеждането на зелен документ.

Като лоялни сътрудници в съдружното съглашение, Има Такъв Народ упорства за неналагане на дискриминационни ограничения, ограничаващи правото на труд на българските жители, заключи позицията на партията Чорбанов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР