Първи хуманитарен конвой на ООН достигна до хората в освободения

...
Първи хуманитарен конвой на ООН достигна до хората в освободения
Коментари Харесай

Хуманитарен конвой на ООН пристигна в освободения Херсон

Първи филантропичен ескорт на Организация на обединените нации доближи до хората в освободения украински град Херсон, заяви ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8151
Доставена е питейна вода, хигиенични артикули, кухненски принадлежности, спално долни дрехи, топли одеяла и слънчеви лампи, се показва в изказване на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси.

Помощта е достигнала до повече от 6000 души. Една от лечебните заведения е получила медикаменти и материали за лекуване на над 1000 пациенти.

Според украински източници в града към момента живеят към 80 хиляди души. Населението на града преди войната е било 280 000.

По данни на Организация на обединените нации в Херсон има дефицит на вода и електричество, на пазара липсват хранителни артикули, а в лечебните заведения и лекарските кабинети няма задоволително медикаменти, осведоми Българска телеграфна агенция.

В околните няколко дни са планувани още филантропични конвои. През последните седмици 12 000 души са получили филантропична помощ в някои от неотдавна освободените села покрай Херсон. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР