Първи фестивал на патриотичното творчество „С ботевски пламък в сърцето”

...
Първи фестивал на патриотичното творчество „С ботевски пламък в сърцето”
Коментари Харесай

Паволче ще е домакин на фестивал на патриотичното творчество

Първи фестивал на патриотичното творчество „ С ботевски пламък в сърцето” ще се организира в село Паволче и с него ще се отбележат 10 години от слагането на възпоменателния знак на Кървавия камък в памет на починалите ботеви четници в местността „ Бигора”. Пъстрият празник ще се състои на 18 май, от 10:00 ч., в двора на ОУ„ Христо Ботев”.
Фестивалът е част от деянията, отдадени на 143-тата годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Организатори на събитието са Народно читалище „ Фар 1930” с. Паволче и кметството на обитаемото място. Провежда се с финансовата поддръжка на Фонд „ Култура “ към oбщински съвет-Враца.
Първият фестивал на българската патриотична ария, есе и стихове, отдадени на българските възрожденци, починалите за свободата и в името на България, има конкурсен темперамент. До момента са постъпили над 60 поръчки за присъединяване от 22 читалища от общините Враца, Борован, Бяла Слатина, Вършец, Мизия и Мездра, групи и сформира от учебни заведения от Враца, Бяла Слатина и село Девене, както и от Клуба на пенсионера „ Шарено герданче “.
Близо 300 ще са участниците в патриотичната конкуренция, които ще се състезават в три категории авторски написани тематични есета; осъществявания на патриотични стихотворения и песни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР