Първи ден от участие в сесията на ОС на ООН

...
Първи ден от участие в сесията на ОС на ООН
Коментари Харесай

Българската делегация с участие в Ню Йорк за сесия на Общото събрание на ООН

Първи ден от присъединяване в сесията на Оценка за съвместимост на Организация на обединените нации на българската държавна делегация, водена от министър Николай Милков в Ню Йорк за присъединяване в 77-ата сесия . Българската делегация взе присъединяване в Среща на върха по трансформиране на образованието. Събитието бе намерено от генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш.

Чрез видеообръщение в срещата се включи българският президент Румен Радев, който удостовери непрекъснатия ангажимент на България за по-добро, качествено и налично обучение . Той прикани за по-голямо интернационално съдействие и подчертава върху опциите за развиване на цифровото образование.

Изказване направи и непрекъснатият представител на България към Организация на обединените нации дипломат Лъчезара Стоева, в качеството й на президент на Икономическия и обществен съвет на Организация на обединените нации (ИКОСОС). Тя акцентира, че трансформирането на образованието и отприщването на човешкия капацитет е основно за цялостния прогрес на обществата.

В Централата на Организация на обединените нации българската делегация взе присъединяване и в среща, отдадена на неотложното осъществяване на задачите за стабилно развиване . Във фокуса на полемиката бе невижданата спешна обстановка в международен мащаб, зародила в следствие от войната в Украйна, пандемията от КОВИД-19, измененията в климата, възходящите закани за световната стопанска система и други
 Няма директна заплаха от делене на Европейски Съюз, твърди Николай Милков
Няма директна заплаха от делене на Европейски Съюз, твърди Николай Милков

Стара тактика на Москва било да вбива клинове за усилване на нехомогеннността

Първият ни посланик Николай Милков взе присъединяване и в неофициална среща на министрите на външните работи на държавите-членки на Европейски Съюз. Основен фокус в нея бе подложен върху световните последствия от войната в Украйна, в това число високите цени на силата и храните.

В този първи ден от визитата си в Съединени американски щати министър Милков и съпътстващата го делегация организира срещи с представители на американски еврейски организации. Обсъдени бяха битката против антисемитизма и отбелязването на идната през 2023 година 80-та годишнина от спасяването на българските евреи през Втората международна война, за която се планува Национален проект за празнувания. Теми на диалозите бяха също обстановката в Украйна, енергийната рецесия и ситуацията в Близкия изток.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР