Първи април се очаква да бъде най-топлият ден от началото

...
Първи април се очаква да бъде най-топлият ден от началото
Коментари Харесай

Очаква се 1 април да бъде най-топлият ден от началото на годината в Румъния

Първи април се чака да бъде най-топлият ден от началото на годината в Румъния, оповестяват синоптиците в страната. Те предвиждат, че през днешния ден на сянка температурите ще доближат 32 градуса по Целзий. В Букурещ ще бъде 31 градуса. 

Вчера в Румъния беше най-горещият ден за последните 77 години. Въпреки че лятото е още надалеч, страната мина през втората тропическа нощ с температури над 20 градуса по Целзий. Рекордът е регистриран в Решица с 22 градуса по Целзий. 

Това беше най-топлата мартенска нощ в историята на румънските върхове, предава Диджи 24. Медията осведоми още, че на 30 март са били маркирани 41 дневни върха, един от тях в Гюргево, където оптималната температура е била 29,8 градуса.

От вторник се чака температурите да паднат, тук-там с десетина градуса. Ще има и валежи от дъжд. Метеоролозите издадоха жълт и оранжев код за стихии и мощен вятър. Той е в действие за цялата страна до вторник вечерта.

Очаква се по по-високите места в Западните и Южните Карпати поривите да доближат 100-120 км/ч., съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР