Първенството е по-важно за Лудогорец, отколкото сблъсъка с Милан в

...
Първенството е по-важно за Лудогорец, отколкото сблъсъка с Милан в
Коментари Харесай

Домусчиев: Титлата е по-важна от мача с Милан

Първенството е по-важно за Лудогорец, в сравнение с конфликта с Милан в Лига Европа. Това съобщи притежателят на разградчани Кирил Домусчиев в особено изявление за Българска национална телевизия. Босът на "орлите " показа, че резултатите напролет ще покажат успеваемостта на работата на старши треньора Димитър Димитров. Домусчиев разяснява още тематиката с чужденците в българския футбол и свършеното от Борислав Михайлов като президент на БФС.

- Това, което прави Херо до този миг, харесва ли ви? Продължавате ли да гледате в една посока като визия на състава, като еластичност на тактиката?
- Все отново аз не съм експерт, с цел да разясня Херо. В последна сметка резултатите напролет и играта на тима ще покажат опциите на този тим под управлението на Херо. Отделя се доста време по време на тренировките за тактическа подготовка. Това е неговият почерк. Исках да видя играта на момчетата от школата, които са на лагера. Знаете, че Слави Ковачев от пролетта ще бъде част от мъжкия тим.

- Не му е елементарно на Херо с бразилския микроклимат. Вие бихте ли му удряли по едно рамо?
- За това съм тук – да му го блъскам. Неслучайно навестявам понякога тима, тъй като въпреки всичко има моменти, в които и притежателят би трябвало да си каже тежката дума. Авторитетът, който имам измежду играчите, също оказва помощ на треньора.

- Изтичат договорите на Кешерю, Марселиньо, Дяков, Терзиев, Сисиньо. Вие казахте „ Предложили сме им такива. Който желае – да остава. “ (б.р. - Дяков, Терзиев и Марселиньо към този момент преподписаха)
- Играчите, които се усещат част от този тим и са удовлетворени тук, преподписват. Марселиньо, Дяков и Терзиев преподписаха. Надявам се и другите играчи да преподпишат. Някои от тях към този момент са удостоверили своето предпочитание, остават някои дребни детайлности. Така че считам, че огромна част от тези момчета ще останат в тима.,

- Често Ви подлагат на критика за многото чужденци. Благодарение на тях не пристигнаха ли много доходи за другите тимове, които са в Първа лига, и с тези доходи може би те са тук, в Турция?
- Продължавам да считам, че в професионалния футбол не би трябвало да ги разделяме на наши и ваши. Няма чужденци, няма българи – има просто положителни футболисти. Има клубове, които гонят някакви цели. Всеки би трябвало да развива школата си, както ние се опитваме да даваме най-хубавото за младите момчета. За нас са значими триумфите и неслучайно тези момчета, без значение какъв брой от тях са чужденци, вкараха значително пари в България, в развиването на нашето състезание. Защото нашето състезание има потребност от средства, с цел да може да се устоят и школите, и мъжките тимове. И тези средства бяха разпределени в „ А “, „ Б “ и „ В “ група.

- Ясна е позицията Ви за конгреса. Предизвестен ли е неговият край и по какъв начин си обяснявате това събитие, че по време на акцията доста хора подлагат на критика управлението, естествено отпред с Боби Михайлов, а когато пристигна конгресът, всички обичат Боби?
- Критикуват го доста хора, които от дълго време нямат общо с футбола и са просто почитатели. Ние, българите, всички разбираме от футбол. Много обичаме да подлагаме на критика и да хейтим. Какво би трябвало да направи Боби Михайлов? Не знам. За четири години бюджетът на Футболния съюз от четири милиона отиде на 19 милиона. Тези 19 милиона, като гледах на последния Изпълком, ще бъдат изразходвани напълно в интерес на развиването на националните тимове и на клубния ни футбол. Това, което също бе гласувано на последния Изпълком, е обезпечаването на методология от Аякс, която да бъде наложена в безусловно всичките ни клубове. Целта е по-добра подготовка на децата. Оттам нататък всичко зависи от самите клубове – по какъв начин ще влагат, какви треньори ще ангажират, по какъв начин ще работят с треньорите и с децата, каква ще им е организацията, с цел да може да излизат гении. Това нещо няма по какъв начин да го прави Борислав Михайлов и доста хора не го схващат това.

- Вкарвате нови средства в бранш „ Г “, нов план за базата, за стадиона. Кога да чакаме свършек?
- До началото на май, в случай че няма доста тежка зима в Североизточна България, би трябвало да бъде подготвен секторът за посетители, който ще бъде еднакъв на отсрещната естрада „ Моци “. Ще създадем отлични условия за гостуващите почитатели, каквито сме основали за тези на Лудогорец.

- Предстои величествен конфликт с Милан. Сънувате ли аспекти от мача, мечтаете ли за нов италиански успех, какъвто беше против Лацио?
- Не, още не го мисля този мач. Може би като наближи датата, ще е по-различно. За нас е по-важно шампионата и там би трябвало да хвърлим оптимално старания. Мачът с Милан – ние ще го изиграем на най-високо равнище. Неприятното е, че те влизат във форма. За страдание, след подготовка и двумесечно спиране на шампионата няма по какъв начин да сме на 100 %. Ако сме на 80 %, ще е добре и в случай че можем с тези 80% да ги отстраним, ще е огромен триумф.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР