Първата зона с ограничение на скоростта до 30 километра в

...
Първата зона с ограничение на скоростта до 30 километра в
Коментари Харесай

Първа зона със скорост до 30 км/час в София от февруари

Първата зона с ограничаване на скоростта до 30 километра в час се вкарва за част от центъра на София от февруари.

Пилотно “Зона 30” ще започва в карето сред булевардите " Пенчо Славейков ", " Прага ", " Скобелев ", " Витоша ".

Подготвен е и план за идната зона, която е сред бул. “Христо Ботев”, ул. “Алабин”, бул. " Патриарх Евтимий " и ул. " Ангел Кънчев ".

" Ограничение на скоростта за придвижване до 30 км/ч ще бъде въведено през февруари по част от уличната мрежа в центъра на София. Това ще увеличи пътната сигурност и ще подтиква споделеното прилагане на колите ", разяснява зам.-кметът само че превоз Кристиан Кръстев.

“Зона 30” ще бъде въведена с слагане на съответните пътни знаци, бележещи началото и края на зоната. Очаква се това да подтиква и по-широкото потребление на различни способи за напредване.

Още от другата зима най-вероятно София ще. Ограничението обаче няма да важи за притежателите на такива коли, живеещи в границите на бъдещата нискоемисионна зона. Първоначално концепцията на общинските съветници от ГЕРБ е била ограничаването да важи единствено за дните със мощно застрашен въздух, само че най-после се е стигнало до настоящето предложение за специфична разпоредба за установяване на така наречен нискоемисионни зони.

Зоните със забрани ще са историческият център на града и региона към него.

Предвижда се колите с мотори по стандарт “Евро 1” и част от “Евро 2” да не влизат в зона център в зимните месеци. Според изследванията те съставляват към 30% от всички коли в града.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР