Първата заповед на новоизбрания премиер Кирил Петков ще бъде за

...
Първата заповед на новоизбрания премиер Кирил Петков ще бъде за
Коментари Харесай

Кирил Петков призова бизнеса да въведе зеления сертификат

Първата заповед на новоизбрания министър председател Кирил Петков ще бъде за наложителен Това разгласи самият той при откриването на форума на фондация " Уебит " Powers summit, оповестява БНР.

Петков прикани бизнеса да последва образеца на администрацията, с цел да се вдигне равнището на имунизация в страната.

" Няма по какъв начин да бъдем сполучливи в бизнес нововъведенията, в случай че здравната ни система не работи, в случай че служащите ни са заболели, в случай че затваряме стопанската система, тъй като не можем да се имунизираме. Моля ви и ви приканвам, тъй като би трябвало да сме практични, от през днешния ден нататък би трябвало да вдигнем равнището на ваксинаци я ", настоя той.

Петков акцентира, че първата му заповед през днешния ден ще бъде всеки в Министерски съвет да влиза със зелен документ и изрази вяра, че това ще стане във всички министерства.
 Кирил Петков изиска зелен документ за Министерски съвет, безпартийност против корупцията
Кирил Петков изиска зелен документ за Министерски съвет, безпартийност против корупцията

Ако гласувате този състав на Министерски съвет - давам обещание да съм министър на всички българи

" Същото го направете и във вашите бизнеси. Трябва да вдигнем равнището на имунизация, в случай че желаеме бизнесът да ни бъде отворен, в случай че желаеме децата ни да вървят на учебно заведение, в случай че желаеме лечебните заведения ни да не са цялостни ", прикани министър председателят.

На форума той акцентира и че в случай че желаеме страната ни да стане център на новаторски бизнес, би трябвало бизнес водачите да работят с младите учени, тъй че те да основават добавена стойност, а тя - данъчни доходи за страната.

Задачата на политиците е тези пари да не отиват в неправилните направления и когато ги харчим, да сме сигурни, че се влагат в България, безапелационен бе министър председателят. По негови думи добавената стойност се основава от сполучливи бизнеси.
 Заведенията възмутени от двойния критерий на депутатите за зеления документ
Заведенията възмутени от двойния критерий на депутатите за зеления документ

Щом той не важи в Народно събрание, да отпадне на всички места, желаят от сектора

Нашата роля като държавно управление е да влагаме в обучение на бъдещето, което ще направи по този начин, че първокласниците през днешния ден да са съответни на пазара на труда до 2080 година, означи още Петков.

Според него България може да бъде водач в множеството браншове и нововъведенията, които ще излизат от страната ни да бъдат образец по какъв начин една дребна страна в Източна Европа може да покори ниши и пазар. Имаме всички предпоставки да сме просперираща страна , заключи той.

Темите на форума " Българския Давос " в София са технологии, предприемачество, обучение, финанси и опазване на здравето. Това е първата обществена среща на новата власт с бизнес водачите и гражданския бранш, на която участва Кирил Петков като министър-председател.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР