Първата задача на СИК, след като гласуването на 2-ри април

...
Първата задача на СИК, след като гласуването на 2-ри април
Коментари Харесай

ЦИК даде указания на СИК за работата с видеонаблюдението и отчитането на вота

Първата задача на СИК, откакто гласуването на 2-ри април завърши, е да сложат смарт телефона на стойка на маса, на която ще се броят бюлетините по метод, който обезпечава видимост на всички дейности на секционната комисия. Член на СИК ще следи за работата на устройството и откакто се включи смарт телефона с QR кода, той ще изключи чак след подписването на протокола от всички членове и оповестяване на резултатите от гласуването. 

 

Първо ще се броят хартиените бюлетини, а след тях  - тези от машините в секциите, където има и хартия, и машини.  За точното отчитане на резултатите и за задачите на видеонаблюдението е належащо да се пази тишина при отчитането на всеки глас, е напътствието на ЦИК. Определен член на СИК демонстрира бюлетината по този начин, че да се вижда маркираният избор и по едно и също време афишира високо и ясно номера на кандидатската листа или надлежно гласа " не поддържам никого ". След това ще се преброяват и преференциите за всеки един от претендентите.

 

Броят на желанията ще се отразява по едно и също време и без значение един от различен от двама членове на комисията от разнообразни политически обединения. След  подписването на протокола и оповестяването на резултатите ръководителят на СИК ще изключи устройството за видеонаблюдение, след което дружно със стойката, зарядното устройство и QR кода ще се опакова в обособен пакет, върху който ще се сложи надпис: " Устройство за видеонаблюдение " и номера на СИК. След това книжата и материалите се предават в РИК.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР