Първата за 2018 година изложба в Галерия Art Meeting среща

...
Първата за 2018 година изложба в Галерия Art Meeting среща
Коментари Харесай

Първата за 2018 г. изложба в галерия Art Meeting среща във Варна двама млади артисти

Първата за 2018 година галерия в Галерия Art Meeting среща във Варна двама млади актьори с забавни хрумвания, като показва пластическите им търсения посредством развиването на цвета и формата.
Драго Дочев демонстрира живопис, Мартиан Табаков - статуя. И двамата са ученици на Националната художествена академия в София.

Мартиан е прочут на приятелите на Art Meeting от две взаимни изложения, а предходната година подреди първата си независима експозиция тук. Този път той ще покаже няколко от новите си произведения - човешки фигури от гипс и восък, които слагат на тестване реалистичната ни визия за този тип триизмерност.

Силно изразителни са и живописните форми на Драго Дочев, който за повторно се показва в родния си град. Част от работите са от цикъла "Състояния ", артикул на няколкогодишно изобразяване на модели в Академията. Образът на портрета там е изведен в знак, формиран от мазките на напластената багра. Той е напълно изразителен, без реалистично подражаване.

Някои от живописните произведения са рисувани измежду природата, като да вземем за пример "Дънер " и "Жълти патладжани ". Това са детайли, които впечатляват художника напълно с пластичната си форма.

Как се трансформира отношението на Драго Дочев към цвета, неговото главно оръжие?

Отношението ми към цвета се разви, до момента в който следих доста любопитен феномен през годините в Академията - моята палитра. В даден миг с времето палитрите ставаха извънредно забавни с всичките комплицирани изсъхнали натрупвания и преливания на боята. Това ме въодушеви да се опитам да реализира същото на платното. Подходът ми към построяването на тези "портрети " с изсъхналата багра и шпаклата, се трансформира в скулптурен.

" Преосмисляне на формата " предизвика художествените ни усещания с рефлексиите на Драго Дочев и Мартиан Табаков: скулптурен модел на платното, дисторция на формата в скулптурата. Нещо, което заслужава да се види.

Откриването на експозицията е на 13 март от 18 часа. Творбите ще останат в галерията до 31 март.

Art Meeting се намира във Варна на ул. "Братя Шкорпил "13. Телефон за контакт: 088 5 581 473, Анна Халамян
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР