Първата влакова композиция с международни товари потегли от интермодалния терминал

...
Първата влакова композиция с международни товари потегли от интермодалния терминал
Коментари Харесай

Ето как тръгна влакът на ПИМК от терминала край Пловдив

Първата влакова комбинация с интернационалните товари потегли от интермодалния терминал край Пловдив през днешния ден. 17 двойни вагона с общо 34 ремаркета по 20 тона разнородни товари от разнообразни страни от Стария континент потеглиха към турския град Черкезкьой.

Натовариха ги трима души – един лидер на товарача и двама навигатори. В кабината на локомотива „ Калина ” се качиха двама машинисти. Водещият от тях е Веселин Славов, който работи като ватман от над 30.

Локомотивът, който води композицията, е последното софтуерно знамение на „ Сименс ”. Изработен е в Германия по поръчка за България – всичките му менюта са на български. Задвижва се с електричество и дава отговор на най-високите критерии за сигурност. Проследява се с GPS, чиито данни се пазят и развива скорост до 100 км/ч. Разполага със системи за предупреждени при повреда и СОС бутон, който незабавно може да спре композицията.

Машинистът Веселин Славов описа, че пътят до границата с Турция ще му отнеме единствено два часа. Повече време ще отиде в останалата част. Ще се върне в неделя с различен товар.

Миналата година сдружението " ПИМК Рейл " ЕАД, част от българския транспортен колос ПИМК, взе на концесия оборудването за 27 години. Три курса до южната ни съседка към този момент са били направени, само че с товари на българска компания. В петък за пръв път „ Калина ” подкара товари на компании от Европа. На процедура посредством интермодалния транспорт, който замества 34 тира, времето за превоз се свежда до часове, вместо да лишава дни.

 

Снимки: Стоян Илиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР