Първата възможна дата за предсрочни избори е 26 март или

...
Първата възможна дата за предсрочни избори е 26 март или
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров: Не е фатално изборите да са след Великден, имаме стабилен служебен кабинет

Първата допустима дата за предварителни избори е 26 март или след това 2 април. Бихме могли да отложим изборите и след Великден. Това няма да е съдбовно, тъй като имаме обичайно и устойчиво служебно държавно управление, което се оправя. Това сподели в " Твоят ден " проф. Пламен Киров, началник на катедра " Конституционноправни науки " в СУ.
Според него рационалните периоди от дълго време към този момент бяха прекрачени, тъй че Българска социалистическа партия може да реши да удължи във времето опитите за образуване на разговор и формула преди да излъчи претендент за министър председател. " При връчения през днешния ден трети мандат Конституцията не дава период, в който парламентарната група би трябвало да го върне. Той не е личен мандат. Българска социалистическа партия ще се опита да сформира съдружно държавно управление, другояче би трябвало да играе ролята на камикадзе с кабинет на малцинството. Проблемът е, че се търси подобаваща дата за осъществяване на предварителни избори, сякаш това е главната цел за разпъване на процедурата от президента. Консенсус явно няма да има, само че най-малко да се образува болшинство ", уточни той.
По думите му би било същинско знамение да се образува държавно управление с третия мандат, само че даже да се случи, то ще е с стеснен мандат по тематики за консенсус и с небосвод до локалните избори. " Много е евентуално да бъдат съчетани изборите в края на тази година - локални и предварителни парламентарни ", разяснява проф. Киров. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР