Първата в България ферма за спирулина (хранителна добавка от водорасли)

...
Първата в България ферма за спирулина (хранителна добавка от водорасли)
Коментари Харесай

Апетитен имот и оборудване на търг: ЧСИ продава първата в ст...

Първата в България плантация за спирулина (хранителна добавка от водорасли) е оповестена за обществена обмен, научи „ Марица “. Апетитният парцел дружно с оборудването е оценен на 699 873 лв..

Евентуалните купувачи ще се състезават за имот с повърхност 4163 кв.м, постройките в него и наличните машини и уреди. Едната постройка е 1976 кв.м и включва фотобиореактор за произвеждане на водораслова маса, котелно за газ с когенератор, битови пространства за личен състав и площадка за въглероден двуокис. Друга, с повърхност 886 кв.м, е с ремонтно хале и работилница. В посочената повърхност влизат още оранжерия с термопанели, разпростряла се на 1976 кв.м. Както и съоръжение - вакуумен безоблачен колектор, топловъздушен уред на природен газ, осов вентилатор, два вентилаторни конвектора - стенен и подов, седем циркулационни помпи, буферни и разширителни съдове с друг размер, центробежни водни помпи, девет железни вани за развъждане на водорасли сред 49 и 210 кв.м, сушилня за водорасли, аспирация, фотоволтаици.

Предприятието бе основано през 2015 година с план по Оперативна стратегия „ Рибарство “ за да разкрие и развива произвеждане на спирулина - хранителна добавка от синьозелени микроводорасли, които се търсят като източник на белтъчини и витамини от растителен генезис от хора, насочени към здравословното хранене. Беше първото по рода си в страната.

Плановете на компанията към оня миг са били да създава в апаратура - затворен цикъл дневно към 40-50 кг изсъхнало вещество, готово за пакетиране.

Как и за какво е стигнало до обществена обмен, не излиза наяве.

Предложения от възможни купувачи ще се одобряват до 29 декември в адвокатската фирма на частния съдия-изпълнител Георги Тарльовски, а търгът е плануван за 30 декември от 15,00 часа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР