Първата транссексуална волейболистка в бразилското първенство - Тифани Абреу, прoдължава

...
Първата транссексуална волейболистка в бразилското първенство - Тифани Абреу, прoдължава
Коментари Харесай

Транссексуална волейболистка чупи рекорди и създава смут в Бразилия

Първата транссексуална волейболистка в бразилското състезание - Тифани Абреу, прoдължава да притегля съществено внимание върху себе си. Състезателката на " Бауру " усъвършенства върха за най-вече точки в един мач в шампионата на страната, откакто осъществя 39 при загубата с 2:3 (20:25, 14:25, 25:17, 25:18, 13:15) от водача " Дентил прая ".

До момента върховото достижение се държеше от Тандара, която през 2013-а означи 37 точки.

Абреу към този момент има 160 точки в 30 изиграни гейма или приблизително по 5.33 точки на гейм, само че включването й в локалната лига провокира сериозна полемика по отношение на допускането на транссексуални състезателки в женските шампионати.

Бившата състезателка Ана Паула написа в профила си " Туитър ": " Вече аплодирахме МОК и неговите политики за чист спорт без измами. Сега дамите, които дълги години са уважавали същите тези антидопингови правила, които са излезли чисти от безбройни проби, откогато са били на 16-17 година, оказват помощ на един биологически мъж да чупи върховете им ".


" Ако Тифани се дефинира като жена, това е неин избор, който би трябвало да се почита от всички. Преди всичко Тифани е персона и заслужава почитание. Но на спортното поле няма по какъв начин да си затворим очите за обстоятелството, че Тифани е била Родриго в мъжко тяло в продължение на 30 години ", добавя Паула.

Международната федерация по волейбол към този момент преглежда въпроса за присъединяване на транссексуални спортисти в шампионатите, до момента в който МОК даде знак, че ще разисква тематиката след приключването на зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг 2018.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР