Първата свободна тренировка преди Гран При на Лас Вегас продължи

...
Първата свободна тренировка преди Гран При на Лас Вегас продължи
Коментари Харесай

Фалстарт на Гран При на Лас Вегас

Първата свободна подготовка преди Гран При на Лас Вегас продължи единствено 9 минути преди да бъде спряна с червен байрак, а по-късно да бъде решено да не бъде възобновена.

Сесията стартира при доста ниски равнища на сцепление, което бе предстоящо, като всички водачи бяха деликатни в своето каране. Преди приключването на деветата минута обаче водачът на Ферари Карлос Сайнц спря на пистата преди края на дългата права на The Strip с щета.

Повторенията от онборд камерата сподели, че не става дума за недостатък в болида на испанеца, а провали, резултат от минаване през една от шахтите, които са по трасето. Освен за него сходни вреди от тези шахти имаше още за Естебан Окон и Гуаню Джоу.

На фона на всички тези провали автобус шефът Нилс Витих взе решението тренировката да бъде възобновена, с цел да може всички шахти да бъдат инспектирани и ремонтирани, в случай че би трябвало, преди втората подготвителна сесия. Тя е планувана за 8:00 часа българско време.

Много е евентуално тя да бъде удължена до 90 минути, което няма да е казус. По-рано тази година първата подготовка в Канада бе прекъсната след единствено 5 минути поради проблем с камерите за наблюдаване и втората бе удължена с половин час, стартирайки 30 минути по-рано от плануваното.

Преди прекъсването на сесията нито един водач не съумя да запише конкурентна обиколка. Все отново 15 души съумяха да създадат цялостни обиколки, а от тях най-бърз бе Шарл Леклер с време от 1:40.909, което е много над предстоящите обиколки от към 1:30. Втори и трети се класираха водачите на Хаас Нико Хюлкенберг и Кевин Магнусен, които бяха със надлежно 2.537 и 3.352 секунди по-бавни от Леклер.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР