Първата стъпка от предлаганата реформа е намаляване на пенсионната вноска

...
Първата стъпка от предлаганата реформа е намаляване на пенсионната вноска
Коментари Харесай

Организация предлага изцяло частно пенсионно осигуряване

Първата стъпка от предлаганата промяна е понижаване на пенсионната вноска за Национален осигурителен институт с 4 % и увеличение със същия % на вноската за втора пенсия, която се събира от частните пенсионни сдружения

Изцяло частно пенсионно обезпечаване и право на избор в какво да бъдат вложени парите от пенсионните вноски оферират от организацията Българско либертарианско общество, съобщи Дарик. Според организацията, сегашната пенсионна система е в положение на банкрут и в дълготраен проект проблемите ще се задълбочават поради застаряването на българското население.

Първата стъпка от предлаганата промяна е понижаване на пенсионната вноска за Национален осигурителен институт с 4 % и увеличение със същия % на вноската за втора пенсия, която се събира от частните пенсионни сдружения.

Ефектът от промяната ще се усети след години, само че тя няма опция, изясни Стоян Панчев, ръководител на Българско либертарианско общество. Според него държавното управление мисли единствено в кратковременен проект и съумява краткотрайно да запуши дупките в системата.

" В началото на 2017 и при започване на 2018 година имахме две поредни години нарастване с по 1 % на вноските за пенсии. Това е непосредствено увеличение на налозите и това увеличение на налозите не е, с цел да се извърши някаква форма на позитивна смяна в пенсионната система, а с цел да може още веднъж да се запушват дупките. Затова и ние бием алармата. Защото тази промяна ще е доста тежка – и политически, и стопански. Става въпрос за някаква форма на обществен разговор сред поколенията. Има доста тежки истини, които би трябвало да бъдат чути. Ако не се чуят в този момент, до 2040 година те към този момент ще са основали фундаментални проблеми, които са от равнището на проблемите в Гърция ", уточни още Панчев.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР